SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/015 | 9024 Győr, Bem tér 20-22.

Intézmény logo

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. márc. 3.


Mészáros Eszter

  • Szakképzés
  • 2023-2024-es tanév
  • Külföldi programok

Tag der offenen Tür: Fachhochschule Wiener Neustadt

Március 1-én 27 barossos diák látogatott Bécsújhelyre a Szakfőiskola Nyitott kapuk napjára.

Tag der offenen Tür: Fachhochschule Wiener Neustadt

A Fachhochschule Wiener Neustadt Soprontól alig 50 km-re fekszik. Kapcsolatunk a Szakfőiskolával már több mint egy évtizedre nyúlik vissza. A Covid előtti időkig minden évben több diákunk érdeklődött a Főiskola iránt, páran ott is végeztek angol vagy német nyelvű gazdasági, illetve informatikai szakokon.

A szakfőiskola, mely az egyetemmel szemben sokkal gyakorlatiasabb képzést folytat, minden évben különbuszt biztosít a március elejei nyitott kapuk napjára. Idén Budapestről, több győri iskolából és Sopronból is utaztak érdeklődő, érettségi előtt álló diákok. Mi a soproni diákokkal kerültünk egy buszra.


Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. Először angol, illetve német nyelven üdvözölték a közel 100 diákot egy nagy előadóteremben.


Mi a gazdasági karok iránt érdeklődtünk, így különbusszal átmentünk a belvárosban található gazdasági campusra. Két másodéves magyar diáklány kalauzolt minket és csak záporoztak a kérdések, többek között a tandíj, az ösztöndíj, a kinti élet, a vizsgák és a külföldi tanulmányok motivációja témakörökben.


A magyar diákok angol nyelvű marketing képzésben vesznek részt, jövő évben ERASMUS+ program keretében külföldön fognak fél évet eltölteni, majd az utolsó évben az egyetem duális partnereinél lesznek gyakorlaton. Ha megfelelnek az elvárásoknak, állásajánlattal zárhatják tanulmányaikat.


Visszatérve a város határában lévő campusra, elsétáltunk a 10 percre lévő kollégiumi negyedbe. Az utolsó órát a főépület bebarangolásával töltöttük, ahol egészségügyi, műszaki-informatikai és sporttanulmányok folytatására nyílik lehetőség.


Diákjaink, a 10. C, 11. A, 11. B, 11. C és 12. B osztály tanulói, jól érezték magukat ezen a programon. Élménybeszámolóikra számítunk!

Fontosnak tartjuk a lehetőségek megragadását, hogy diákjaink előtt még jobban kinyíljon a világ. Rendkívül fontos motiváció az idegen nyelvi környezet, illetve mind az angol, mind a német nyelv nyelvgyakorlás. Bár nem mindenki fogja ide beadni jelentkezését, a látogatás során szerzett tapasztalatokat a későbbiekben is kamatoztatni fogják.

Köszönet a kísérő diákoknak és Mag. Jagodinka Petrikic-Zlatov asszonynak a kitűnő szervezésért.

 

GALÉRIA

Fachhochschule Wiener Neustadt

WN_11.jpg
WN_6.jpg
WN_9.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kiemelkedő eredmények a szakmai vizsgákon!

Kiemelkedő eredmények a szakmai vizsgákon!

Az idei tanévben a 2/14. évfolyamról összesen 54 fő jelentkezett pénzügyi-számviteli ügyintéző vizsgára, ebből 53 végzősünk tett sikeres vizsgát.

2024. júl. 11.


Mészáros Eszter

Szakmai képzések érettségivel rendelkezők részére

Szakmai képzések érettségivel rendelkezők részére

Tanulási terv, érettségi utáni szakmai képzések a Barossban!

2024. júl. 8.


Horváth Linda

Nyári menetrend

Nyári menetrend

Ügyeleti napok, az utolsó két augusztusi hét programjai.

2024. júl. 7.


Mészáros Eszter


Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

9024 Győr, Bem tér 20-22.

Telefon: 96/519-373

E-mail: baross@barossgyor.hu

OM azonosító: 203037/015


2024Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum