SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/015 | 9024 Győr, Bem tér 20-22.

Intézmény logo

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2024. márc. 3.


Mészáros Eszter

  • Szakképzés
  • 2023-2024-es tanév
  • Külföldi programok

Tag der offenen Tür: Fachhochschule Wiener Neustadt

Március 1-én 27 barossos diák látogatott Bécsújhelyre a Szakfőiskola Nyitott kapuk napjára.

Tag der offenen Tür: Fachhochschule Wiener Neustadt

A Fachhochschule Wiener Neustadt Soprontól alig 50 km-re fekszik. Kapcsolatunk a Szakfőiskolával már több mint egy évtizedre nyúlik vissza. A Covid előtti időkig minden évben több diákunk érdeklődött a Főiskola iránt, páran ott is végeztek angol vagy német nyelvű gazdasági, illetve informatikai szakokon.

A szakfőiskola, mely az egyetemmel szemben sokkal gyakorlatiasabb képzést folytat, minden évben különbuszt biztosít a március elejei nyitott kapuk napjára. Idén Budapestről, több győri iskolából és Sopronból is utaztak érdeklődő, érettségi előtt álló diákok. Mi a soproni diákokkal kerültünk egy buszra.


Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. Először angol, illetve német nyelven üdvözölték a közel 100 diákot egy nagy előadóteremben.


Mi a gazdasági karok iránt érdeklődtünk, így különbusszal átmentünk a belvárosban található gazdasági campusra. Két másodéves magyar diáklány kalauzolt minket és csak záporoztak a kérdések, többek között a tandíj, az ösztöndíj, a kinti élet, a vizsgák és a külföldi tanulmányok motivációja témakörökben.


A magyar diákok angol nyelvű marketing képzésben vesznek részt, jövő évben ERASMUS+ program keretében külföldön fognak fél évet eltölteni, majd az utolsó évben az egyetem duális partnereinél lesznek gyakorlaton. Ha megfelelnek az elvárásoknak, állásajánlattal zárhatják tanulmányaikat.


Visszatérve a város határában lévő campusra, elsétáltunk a 10 percre lévő kollégiumi negyedbe. Az utolsó órát a főépület bebarangolásával töltöttük, ahol egészségügyi, műszaki-informatikai és sporttanulmányok folytatására nyílik lehetőség.


Diákjaink, a 10. C, 11. A, 11. B, 11. C és 12. B osztály tanulói, jól érezték magukat ezen a programon. Élménybeszámolóikra számítunk!

Fontosnak tartjuk a lehetőségek megragadását, hogy diákjaink előtt még jobban kinyíljon a világ. Rendkívül fontos motiváció az idegen nyelvi környezet, illetve mind az angol, mind a német nyelv nyelvgyakorlás. Bár nem mindenki fogja ide beadni jelentkezését, a látogatás során szerzett tapasztalatokat a későbbiekben is kamatoztatni fogják.

Köszönet a kísérő diákoknak és Mag. Jagodinka Petrikic-Zlatov asszonynak a kitűnő szervezésért.

 

GALÉRIA

Fachhochschule Wiener Neustadt

WN_11.jpg
WN_6.jpg
WN_9.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Mezei futóbajnokság

Mezei futóbajnokság

A Baross Technikum diákjai idén is részt vettek a mezei futóbajnokságon.

2024. máj. 8.


Máté Bernadett

Baross-vetélkedő

Baross-vetélkedő

Április 23-án tartottuk iskolánk hagyományos rendezvényét, a Baross-vetélkedőt a 11.-es tanulók részvételével.  Az osztályokat 4 fős csapatok képviselték. 

2024. máj. 4.


Sebestyénné Nagy Csilla

9. C - osztálykirándulás

9. C - osztálykirándulás

Budapest varázslatos helyeire kalandozott a 9. C osztály és minden pillanat tele volt élményekkel és nevetéssel!

2024. máj. 4.


9. C - osztálykirándulás


Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

9024 Győr, Bem tér 20-22.

Telefon: 96/519-373

E-mail: baross@barossgyor.hu

OM azonosító: 203037/015


2024Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum