SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/015 | 9024 Győr, Bem tér 20-22.

Intézmény logo

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. jan. 5.


Molnár Melinda

  • Eredmények
  • 2022-2023-as tanév
  • Szakképzés

Országos 1. helyezés

A „könyvelés atyjáról” elnevezett Luca Pacioli Egyesület, amely a Corvinus Egyetemen működő egyesület és diákszervezet, 2022 őszén meghirdette a Luca Pacioli Középiskolás Versenyt.

Országos 1. helyezés
A verseny gyakorlati közgazdasági – kiemelten számviteli, pénzügyi és adózási szakmai – ismeretek fejlesztését célozza a Kárpát-medencében tanuló magyar középiskolások körében. A versenyre iskolánk közel 80 tanulója jelentkezett.
 
A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban egy feladatsort kellett megoldaniuk a versenyzőknek, amely feleletválasztós kérdéseket, illetve egy rövid kifejtős feladatot tartalmazott. A döntőben az első fordulóban 20 legjobban teljesítő diák vehetett részt. Iskolánkból két 2/14. B osztályos tanuló Grundtner Eszter és Lukács Gergő jutott be a döntőbe, amelyre egy szombati nap délutánján, 2022. november 12-én került sor.
A döntőt Budapesten a Moha irodaházban rendezték, ahol a versenyzőknek megadott források alapján két szakmai témájú esszét és egy számviteli ismeretekhez kapcsolódó számolást igénylő feladatot kellett megoldanunk. Az esszék esetében négy témából választhattak a versenyzők, mint például:
  • Mit gondolsz, a különböző adófajták megoszlása a költségvetés bevételi oldalán milyen hatást jelent? A forrásokat felhasználva fogalmazz meg pozitívumokat és hiányosságokat (legalább egyet-egyet) az adórendszerről!
  • Mutasd be a digitalizáció gazdasági és társadalmi hatásait Magyarországon! Legalább kettő pozitív és legalább kettő negatív hatást említs! (Személyes tapasztalatot és véleményt is megfogalmazhatsz.)
A feladatok megoldása után a versenyzők betekintést kaptak a szervezet működésébe annak elnöksége által.
A versenyen Grundtner Eszter 1. helyezést ért el. Lukács Gergő szintén nagyon előkelő helyezést ért el, éppen csak lecsúszott a dobogóról.
 
Eszter meghívást kapott a Luca Pacioli Egyesület által szervezett gálavacsorára, a Luca Pacioli Estre, ahol ünnepélyes keretek között vehette át az oklevelet. Továbbá Eszter 150.000 Ft pénzjutalomban is részesült.

Molnár Melinda
kísérőtanár
 



KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Szeptember 2.

Szeptember 2.

Az alábbiakban az első tanítási nappal kapcsolatos tanévkezdési információkat lehet megtekinteni.

2024. szept. 1.


Mészáros Eszter

Osztálytalálkozó

Osztálytalálkozó

51 év után újra együtt az érettségi találkozón

2024. aug. 23.


Mészáros Eszter

Digitális kompetenciamérés 2023

Digitális kompetenciamérés 2023

A 2023-as digitális országos kompetenciamérésen iskolánk diákjai (jelenlegi 11. A, 11. B, valamint 10. C osztály) kiemelkedően teljesítettek. A mérésen 90 tanulónk vett részt.

2024. júl. 16.


Mészáros Eszter


Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

9024 Győr, Bem tér 20-22.

Telefon: 96/519-373

E-mail: baross@barossgyor.hu

OM azonosító: 203037/015


2024Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum