SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/015 | 9024 Győr, Bem tér 20-22.

Intézmény logo

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA

Hírek

2023. jún. 25.


Mészáros Eszter

 • Kitüntetés
 • Oktatói testület
 • 2022-2023-as tanév

Oktatói Szolgálati Emlékérem: Pápai Judit tanárnő

Június 15-én Vácott került sor az Apáczai Csere János-díjak, valamint 20 Oktatói Szolgálati Emlékérem átadására. Iskolánk számára nagy megtiszteltetés, hogy Pápai Judit tanárnő is meghívást kapott a központi ünnepélyre a kitüntetés átvételére.

Oktatói Szolgálati Emlékérem: Pápai Judit tanárnő

Az Oktatói Szolgálati Emlékérem a legalább 25 éven keresztül végzett, példamutató oktatási tevékenység elismeréséért adományozható szakképző intézmény nyugállományba vonult oktatóinak vagy pedagógusainak, méghozzá évente korlátlan számban pénzjutalom nélkül, valamint legfeljebb 20 fő részére 250 ezer forint pénzjutalommal együtt.

Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Pápai Judit tanárnő, és
Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára


A Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján megjelent híradás.


Pápai Judit tanárnő 1982-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán angol nyelv és irodalom és orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként. Az angol és orosz mellett beszél németül, tanult franciául és olaszul. 2017-ben Pedagógus II. fokozatba lépett.

1982 óta iskolánk angol-orosz szakos tanára. Az első tíz évben angol és orosz nyelvet tanított, ezt követően, illetve jelenleg is angol nyelvet tanít. 1983 és 2020 között az orosz-angol, majd az angol nyelvi munkaközösség vezetője. Fontosnak tartotta a munkaközösségen belül a feladatok összehangolását, a belső és külső továbbképzéseket, feladatbank kialakítását, egymás kölcsönös segítését.
 
Rendszeresen vállalt osztályfőnöki feladatot. Jelenleg a hatodik osztályának életét egyengeti. A tanulókkal türelmes, jó kapcsolatot alakít ki, közel áll hozzájuk. Fontos számára a közösség fejlődése, rendszeresen vesz részt a tanulókkal különböző tanórán kívüli programokban, tanulmányi kirándulásokon, 24 órás vetélkedőben, mobilitási pályázatokon, diáknapok szervezésében.
 
Mindig nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra. Tanítványai rendszeresen vettek részt a különböző angol nyelvi versenyeken, értek el dobogós helyezéseket a megyei vagy regionális fordulókon. Diákjai többsége az érettségiig vagy az emelt szintű érettségivel megszerezte a B2 vagy C1 típusú komplex nyelvvizsgát angol nyelvből.
 
Magas színvonalú, pontos, megbízható szaktanári munkájával elismerést szerzett kollégái és tanítványai körében. Tudását változatos módszerekkel adja át diákjainak, tanítványait példamutatásával sarkallja jobb eredményekre. Bizalommal teli légkört alakított ki, amelyben a diákok szívesen tanulnak. Egykori tanítványaival is tartja a kapcsolatot.
 
Pályája során elengedhetetlennek tartotta a folyamatos szakmai fejlődést, rendszeresen vett részt módszertani, szakmai, digitális továbbképzéseken, melynek egy része anyanyelvi környezetben történt. 2003 óta European Language Certificate vizsgáztató, 2005-től rendszeresen vizsgáztat az emelt szintű érettségi vizsgákon, 2007-ben megszerezte a Zöld Út szaknyelvi vizsgáztató oklevelet.
 
Kiemelkedik az iskoláért, a fejlődéséért, megújulásáért végzett tevékenysége.
 
Prioritásként kezelte az élő nyelvvel való kapcsolat biztosítását. Kezdeményezésére iskolánk elsőként vett részt Győrben a walesi egyetem tanárjelöltjeinek tanítási gyakorlatában. Ezt váltotta fel 1994-ben a szinte napjainkig tartó észak-írországi egyetem tanárjelöltjeinek fogadása. 2008-ban az észak-írországi egyetemen 2 hetes kurzust tartott a tanárjelölteknek, mielőtt megkezdték a magyarországi tanítási gyakorlatukat.
 
Nyolc alkalommal mentorált magyarországi egyetemekről érkező tanárszakos hallgatókat. Mindig lelkesen vállalta ezt a feladatot, örömmel adta át tapasztalatait a tanárjelölteknek, de nyitott volt arra is, hogy a fiatalabb generációtól tanuljon.
 
Rendszeres és aktív résztvevője volt az iskola nemzetközi pályázatainak, diákcsere programjainak (Comenius, ERASMUS, Euroscola, római diákcsere).
 
A magyar-angol két tanítási nyelvű képzés meghatározó szereplője. Az angol célnyelvi helyi tanterv kidolgozója, a nyelvi előkészítő évfolyam év végi szintmérő vizsgáinak összeállítója, szervezője.
 
Iskolánk 2008-ban Baross-éremmel ismerte el tevékenységét.
40 év tanári pályán eltöltött év után a 2021/2022-es tanév végén nyugdíjba vonult, de nyugdíjasként továbbra is vállalta teljes állásban iskolánkban az angol nyelv oktatását.

 

GALÉRIA

Oktatói Szolgálati Emlékérem

Pápai Judy.jpg
Emlékérem_Vác.jpg
Oktatói emlékérem_Pápai Judit 2.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


2. Nyitott kapuk napja

2. Nyitott kapuk napja

November 16-án került sor a 2. Nyitott kapuk napjára iskolánkban. Reggel 8.00 órától folyamatosan érkeztek az érdeklődő általános iskolai diákok és szüleik.

2023. nov. 25.


Mészáros Eszter

RÉV-Színház

RÉV-Színház

2023. október 27-én a 11. B osztály egy érdekes színházi előadáson vett részt a Generációk Művelődési Házában Béresné Tóth Orsolya tanárnő és Kajtár Erzsébet tanárnő kíséretében.

2023. nov. 19.


Nyitott kapuk napja I. - Sorsolás

Nyitott kapuk napja I. - Sorsolás

A tegnapi nap folyamán kisorsoltuk a november 7-i Nyitott Kapuk Napján meghirdetett játékunk nyerteseit. Köszönjük a rengeteg kitöltést, a szerencsés kisorsoltak ajándékát hamarosan postázzuk.

2023. nov. 19.


Ács Gabriella


Partnereink

 • Győri Szakképzési Centrum
 • Pénziránytű Alapítvány
 • Boldog Iskola
 • ECDL-vizsgaközpont
 • Pécsi Tudományegyetem Partnerintézménye
 • LKW WALTER
SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

   9024 Győr, Bem tér 20-22.

  • Telefon: 96/519-373

   E-mail: barossgyor@gmail.com

   OM azonosító: 203037/015


  2023Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum