SZC logo

Győri Szakképzési Centrum

OM kód: 203037/015 | 9024 Győr, Bem tér 20-22.

Intézmény logo

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2021. okt. 10.


Nagy Barbara és Szaló Annamária Határtalanul-programfelelősök

  • Külső iskolai programok
  • Külföldi programok

Határtalanul 2021

A Határtalanul program keretében szeptember 26-án, vasárnap este érkeztek Győrbe a székelyudvarhelyi partneriskola (Benedek Elek Pedagógiai Líceum) tanulói és kísérő tanárai.

Határtalanul 2021

Iskolánkban hétfő délelőtt Bertháné Hári Gabriella igazgató asszony köszöntötte vendégeinket. Ezt követően megismertettük velük városunk nevezetességeit és főbb helyszíneit. A program keretében a környezet védelme érdekében is tettünk, szemetet gyűjtöttünk a Rába partján. Ezután felsétáltunk a Püspökvárba, ahonnét csodálatos panoráma tárult elénk. Késő délután szabad program következett, melynek keretében az erdélyi diákok felfedezték  városunk adta kikapcsolódási lehetőségeket.

A következő naptól a székelyudvarhelyi diákok és egy néhány fős győri csapat közösen kirándult a környék tájain.

Kedden a festői szépségű Dunakanyarba látogattunk. Megtekintettük az Esztergomi Bazilikát és a Királyi Palotát Visegrádon. A nap végén kipróbáltuk a visegrádi bobot is, melyet nagyon élveztünk.

Szerdán Budapestre látogattunk, itt először a Budai vár néhány építészeti remekét tekintettük meg, köztük a Mátyás templomot és a Halászbástyát, melyek pályázati témánkhoz különösen kapcsolódtak, majd a Sziklakórházba látogattunk, amely egy a föld alatt megbúvó, sziklákba vájt, nehéz történelmi időkben igazi kórházként működő hely, ma múzeum. Napunk zárásaként hajós városnézésen vettünk részt.
 

Csütörtökön sajnos a délelőtti időjárás nem kedvezett nekünk, így a tervezett eplényi libegőzést ki kellett hagyni, a cseszneki várat is csak röviden tekintettük meg, de más programokkal vigasztalódhattunk. Először Tihanyba látogattunk, megtekintettük a Balatont, a szép tájakat, meghallgattuk a visszhangot, és Tihany fő nevezetességét, az apátságot is megtekintettük. Itt idegenvezetőnknek hála valóban sokat megtudhattunk az apátság történetéről és a bencés szerzetesek életéről. A nap folytatásaként Veszprémbe látogattunk, és bejártuk a történelmi belvárost, a vár környékét.

Pénteken a partneriskola tanulói kora hajnali indulással hazautaztak, de reméljük hamarosan folytathatjuk a közös programokat.

Fényképalbumunk a Facebook-on érhető el.

 

GALÉRIA

Határtalanul 2021

hatartalanul_1.jpg
hatartalanul_3.jpg
hatartalanul_6.jpg

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Szeptember 2.

Szeptember 2.

Az alábbiakban az első tanítási nappal kapcsolatos tanévkezdési információkat lehet megtekinteni.

2024. szept. 1.


Mészáros Eszter

Osztálytalálkozó

Osztálytalálkozó

51 év után újra együtt az érettségi találkozón

2024. aug. 23.


Mészáros Eszter

Digitális kompetenciamérés 2023

Digitális kompetenciamérés 2023

A 2023-as digitális országos kompetenciamérésen iskolánk diákjai (jelenlegi 11. A, 11. B, valamint 10. C osztály) kiemelkedően teljesítettek. A mérésen 90 tanulónk vett részt.

2024. júl. 16.


Mészáros Eszter


Partnereink

SZC logo

Győri Szakképzési Centrum


Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

9024 Győr, Bem tér 20-22.

Telefon: 96/519-373

E-mail: baross@barossgyor.hu

OM azonosító: 203037/015


2024Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum